Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

HOT DOG ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

Συνταγή της Ελπίδας Ζωγραφίδου

Πάμε να φτιάξουμε μαζί απολαυστικά Hot Dog, με τα πιο μυρωδάτα και αφράτα ψωμάκια, τραγανό μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια!




Για την ζύμη θα χρειαστούμε:

300ml νερό, χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
500gr. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
σουσάμι
γλυκάνισο

Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

4 λουκάνικα Φρανκφούρτης, βρασμένα
4 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 φέτες τυρί
μαγιονέζα
μουστάρδα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη, χτυπάμε με το σύρμα ώσπου να διαλυθεί η μαγιά. 





Προσθέτουμε το αλεύρι και το λάδι, χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλήσει από το μπολ. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε αλείψει με λάδι.







Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού, για περίπου 30-40 λεπτά, ώσπου να διπλασιαστεί.  






Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Μόλις φουσκώσει το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη που ανοίγουμε σε μακρόστενα ψωμάκια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γλυκάνισο.




Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να φουσκώσουν.




Αφήνουμε τα ψωμάκια μας να κρυώσουν μέχρι εμείς να ετοιμάσουμε τα κρεμμύδια, και το μπέικον.
Βάζουμε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει, μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε ώσπου να καραμελώσουν.





Στην συνέχεια αφαιρούμε τα κρεμμύδια μας από το τηγάνι, τοποθετούμε το τηγάνι μας πίσω στην φωτιά, ψήνουμε το μπέικον για 2-3 λεπτάκια ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό.





Κόβουμε προσεκτικά τα ψωμάκια μας, τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με το τυρί, το μπέικον, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το λουκάνικο, την μαγιονέζα και την μουστάρδα.



Τα Hot Dog μας είναι έτοιμα!

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία, δοκιμάστε τα!!! 
Καλή σας απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου