Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΝΤΟΝΑΤΣ

Συνταγή της Ελπίδας Ζωγραφίδου

Σήμερα θα δούμε τα πιο νόστιμα σπιτικά Ντόνατς, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με έναν καφέ η και μόνα τους.







Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

300gr. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
130ml γάλα, χλιαρό
1 αυγό
1 φακελάκι βανίλια
1/2 κ.γ. αλάτι
---------------------------------------------
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά εκτός από το αλάτι, χτυπάμε με το μίξερ χειρός για δύο λεπτά και προσθέτουμε τώρα το αλάτι έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με την μαγιά.





Συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει λεία η ζύμη μας.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει.





Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού ώσπου να διπλασιαστεί.




Μόλις είναι έτοιμη, αλευρώνουμε τον πάγκο μας αδειάζουμε την ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών.
Κόβουμε με ένα ποτήρι ή με ένα μικρό μπολάκι τους μεγάλους εξωτερικούς κύκλους και με ένα καπάκι από μπουκάλι νερού τους μικρότερους εσωτερικούς κύκλους.






Αραδιάζουμε τα ντόνατς μας σε μια λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 40 λεπτά.







Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ντόνατς μας, να πάρουν ωραίο χρώμα και να φουσκώσουν.







Μπορείτε να γεμίσετε τα ντόνατς με πραλίνα ή να τα βουτήξετε σε ζάχαρη όσο είναι ζεστά.

Για να γεμίσουμε τα ντόνατς, βάζουμε λίγη πραλίνα σε ένα κορνέ ή σε μια μικρή καθαρή σακουλίτσα, τρυπάμε τα ντόνατς από πάνω με ένα μαχαιράκι και γεμίζουμε προσεκτικά.





Σερβίρουμε ανάποδα ώστε να μην φαίνονται οι τρυπούλες.

Τα ντόνατς μας είναι έτοιμα και πεντανόστιμα!





Σας ευχαριστώ, σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου