Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Συνταγή της Ελπίδας Ζωγραφίδου

Σε αυτήν την συνταγή θα δούμε τα πιο γρήγορα και λαχταριστά πιτάκια, τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με ότι εσείς θέλετε. 
Εγώ θα σας δείξω μια δική μου γέμιση, που μας δίνει την αίσθηση ότι τρώμε πιτσάκια.







Τα υλικά για την ζύμη μας είναι:

1 κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.)
1/2 κουπάκι ηλιέλαιο (100γρ.)
1/2 κουπάκι ελαιόλαδο (100γρ.)
30 γρ. τυρί τριμμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. γλυκάνισο
450γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:

3 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κύβους
1/2 κονσέρβα μανιτάρια
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
100 γρ. τριμμένο τυρί (εγώ έβαλα kerrygold καπνιστό)
λίγη φέτα
1 αυγό
λίγο άνηθο
πιπέρι
------------------------
1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό
σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση, διότι όσο κάθεται η ζύμη μας υπάρχει περίπτωση να ξεφτίσει το λάδι.
Για την γέμιση βάζουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια, την πιπεριά, το τυρί και τον άνηθο σε ένα μπολ, σε ένα άλλο μικρό μπολάκι χτυπάμε το αυγό, την φέτα και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα. 






 Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση μπορούμε να ετοιμάσουμε την ζύμη μας, προσθέτουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λάδι, την ζάχαρη και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε.






Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά μας (όχι παραπάνω για να μην ξεφτίσει το λάδι).




 Λίγο πριν είναι έτοιμη ρίχνουμε το τυράκι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη έτσι ώστε να πάει παντού.

Παίρνουμε λίγο απ΄ την ζύμη στο χέρι μας, πλάθουμε σε μπαλάκι και πιέζουμε για να ανοίξει ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε.






Βάζουμε λίγο από την γέμιση, κλείνουμε το πιτάκι μας και τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, όπου αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 





Τα πιτάκια μας είναι έτοιμα!

Σας ευχαριστώ πολύ, καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου