Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΑΦΡΑΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Συνταγή της Ελπίδας Ζωγραφίδου

Τι καλύτερο από μια βραδιά με σπιτική πίτσα και ταινία; Σας έχω συνταγή για πεντανόστιμη πίτσα γεμιστή με τυρί στης άκρες!!



Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την ζύμη είναι:

300ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8γρ.)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι

Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:

4 κ.σ. χυμό ντομάτας
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Για την επικάλυψη:

4 φέτες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
1 λουκάνικο φρανκφούρτης, κομμένο σε φέτες
1 πιπεριά, κομμένη
2-3 ελιές καλαμών , ψιλοκομμένες
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
2 μανιτάρια, κομμένα
200 γρ. τυρί, τριμμένο
+2 φέτες τυρί για την γέμιση στις άκρες
σουσάμι
γλυκάνισος

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, την ρίγανη και την ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα ώσπου να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το λάδι, χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλήσει από το μπολ. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε αλείψει με λάδι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού, για περίπου 30-40 λεπτά, ώσπου να διπλασιαστεί.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Αφού η ζύμη μας ετοιμαστεί, τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια. Τοποθετούμε τις φέτες τυρί που θέλουμε για γέμιση στις άκρες σε λωρίδες και γυρνάμε τις άκρες τις ζύμης ώστε να σκεπάσουν το τυρί, σαν φωλίτσα.




Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα όλα μαζί και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην απλωμένη ζύμη μας. Προσθέτουμε τα υλικά μας για την επικάλυψη (λουκάνικο, μπέικον κλπ), ενώ πασπαλίζουμε τις άκρες μας με το σουσάμι και τον γλυκάνισο.




Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να λιώσει το τυρί μας. 




Η πίτσα μας είναι έτοιμη!

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου