Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Συνταγή της Ελπίδας Ζωγραφίδου

Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνταγή της σελίδας "Η κουζίνα μου". Σε αυτή την συνταγή θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα γρήγορα και οικονομικά τον δικό μας σπιτικό ζωμό λαχανικών.



Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
1 μικρή πατάτα
2 πιπεριές πράσινες
1 σκελίδα σκόρδο
2 μανιτάρια champion
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κολοκυθάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό
λίγο αλάτι (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού)


Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 - 1 1/2 ώρα μέχρι να βγάλουν τα λαχανικά όλα τους τα ζουμιά και το νερό μας να αλλάξει χρώμα.


Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο ή να μοιράσουμε σε παγοθήκες και να διατηρήσουμε στην κατάψυξη έτσι θα έχουμε σπιτικούς κύβους!



Χρησιμοποιούμε τους κύβους σε σάλτσες, σούπες , ρύζι, μακαρονάδες ή και σε μαγειρευτά φαγητά.

Ελπίζω να σας άρεσε, σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου